Премиерът Денков: Не може да се месим, но като гражданин съм за промяна във

...
Премиерът Денков: Не може да се месим, но като гражданин съм за промяна във
Коментари Харесай

Виктор Орбан идва за мача България-Унгария на празния Васил Левски

Премиерът Денков: Не може да се месим, само че като гражданин съм за промяна във футбола Унгарците ни взеха на подбив: Семейна почивка не може да организирате, камо ли мач
Унгарският президент Виктор Орбан доста евентуално ще се появи на празния народен стадион в София, с цел да поддържа националите на Унгария, които при победа над България се класират на европейско.

За това е било намекнато на една от дребното срещи, на които е участвал и представител на гостите.

Орбан по принцип има такива привички. През юли 2018 година се появи на дуела на " Лудогорец " с " Ференцварош " от предварителния кръг на Шампионската лига. Кацна с частен аероплан във Варна, стигна до стадиона и незабавно след триумфа на своите си потегли назад.

В последна сметка, дуелът на националите с Унгария бе върнат на Националния стадион " Васил Левски ", откакто и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн се извъртя към 23,30 часа и във фейсбук изиска да има аудитория на дуела. В последна сметка първо унгарците оповестиха, че мачът е назад в София, след което и БФС удостовери новината. Базира се на ново мнение на Столична дирекция на вътрешните работи, че при затворени врата ще успее да опази реда в града. От централата обаче се заядоха и с общината в Пловдив, че всичко е станало по нейна виновност.

Разбира се, строителят на стадион " Христо Ботев " незабавно отвърна, като написа за " седмокласници ", очевидно визирайки Георги Иванов-Гонзо.

Най-много за смях пред цяла Европа обаче ни направиха от унгарската федерация.

" Тази заран УЕФА уведоми унгарската федерация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за европейско състезание в четвъртък ще се организира при закрити врата в София. Срещата стартира от 19 часа локално време.

Организацията на значимия за унгарския народен тим мач докара до невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на българската федерация УЕФА смени мястото на мача за пръв път предходната седмица, а за повторно през днешния ден и разпореди дуелът да се организира при закрити врата. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение при изключителна обстановка, като да вземем за пример риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи несъгласие върху сходно решение. Знаейки горното, унгарската федерация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че основно поради почитателите на унгарския народен тим не беше съгласна с късната промяна на мястото и изключително със затварянето на трибуните, тя одобри решението по насила и не разяснява обществено събитията ", стартира формалната позиция на унгарците, които я разгласиха на уеб страницата си, преди още БФС да реагира и да разгласи решението.
 
" Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи цялостен безпорядък във връзка с мястото, би трябвало ясно да се каже: Това, което сдружението уредник направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони. Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации имат поради спортното майсторство и се стремят класирането да се взема решение на терена.

Въз основа на разпоредбите обстановката е ясна: в случай че националният тим на Унгария не пътува до избраното място, той ще загуби мача, без да играе, което явно е неприемлива алтернатива за всички унгарци. Затова унгарската асоциация се приспособява към решението. Унгарският отбор ще замине за София на следващия ден, а в четвъртък с поддръжката на почитателите, която се усеща отдалеко, ще направи всичко допустимо, с цел да извоюва място на европейското състезание ", приключва позицията на гостите.

Дори министър председателят учен Николай Денков си разреши да разяснява цирка с мача.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР